Vahukoore-kohupiimakorvikeFoto: Aldo Luud
Toiduuudised
13. august 2016, 04:00

Küpseta nagu proff I Krõbe korvike

1.Vispelda omavahel piim, sõelutud tuhksuhkur ja sõelutud jahu. Tainas on valmis, kui kõik toorained on omavahel segunenud ja jahutükikesi enam näha pole.
Irina Võsar, Tartu kutsehariduskeskuse kondiitriõpetaja Foto: Aldo Luud

NIPP! Kui mõned jahutükid jäävad, võid taina läbi sõela lasta.

2. Kata kauss toidukilega ja pane tainas 2–3 tunniks külmkappi.

3. Otsi välja vorm, mille peal korvikesi koolutada.

NIPP! Vormiks sobib väiksem kohvitass.

4. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja ja määri ahjuplaat kergelt toiduõliga (silikoonmatti pole toiduõliga määrida vaja).

5. Võta tainas külmkapist ja sega veel kord korralikult läbi.

6. Tõsta supilusikatäis (mitte kuhjaga!) tainast ahjuplaadile ja aja see ringikujuliselt laiali (umbes 10 cm diameetriga). Kui tainas jääb liiga paksult, hakkab see ahjus mullitama ja korvikese pind jääb kühmuline.

HOIATUS! Ära üle kolme ringi korraga määri, sest sa ei jõua neid pärast küpsetamist kohe ära vormida ja kokkupuutel õhuga muutuvad korvid kõvaks.

7. Küpseta tainaringe 200kraadises ahjus 4–5 minutit, kuni need muutuvad pealt helepruuniks. Vahepeal võid ahju ukse lahti teha ja vaadata, kas tainas on juba küpsenud.

HOIATUS! Mida tumedamaks ringike küpseb, seda raskem on seda korvikeseks vormida.

8. Kui su näpud kuuma ei kannata, tõmba kätte õhukesed puuvillakindad. Võta ahjuplaat ahjust välja ja hakka kiiresti tegutsema, sest jahtunud küpsetist enam vormida ei õnnestu (sarnane vahvlite tegemisega).

9. Aita tainaring noaotsaga lahti ja seejärel tõmba ettevaatlikult plaadi küljest ära. Pane vormi peale nii, et vastu plaati olnud osa jääks korvi sissepoole, siis jääb pärast korvikese välispind ilus läikiv.

10. Hoia natuke aega vastu vormi, et korvike kuju hoiaks.

NIPP! Et korvike niiske kreemiga läbi ei imbuks ja oma kuju ei kaotaks, pintselda seda seestpoolt šokolaadiga. Selleks sobib suurem laste joonistuspintsel.

11. Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus ja pintselda sellega korvikese sisemine pind.

12. Pese sidrun ja riivi sellelt koor.

13. Vahusta koor ja suhkur tugevaks vahuks, sega juurde kohupiim ja maitsesta riivitud sidrunikoorega.

14. Sega kreem ettevaatlikult ühtlaseks.

HOIATUS! Liiga kaua segades muutub kreem tihedaks ja raskeks.

15. Tõsta kreem lusikaga korvikestesse ja kaunista marjade või puuviljadega.

NIPP! Et marjad näeksid kauem värsked välja, võid neid kasta näiteks želee sisse.

Vahukoore-kohupiimakorvike (20 korvikest)
Vaja läheb:
Korvikesed: 100 g jahu, 100 g tuhksuhkrut, 100 ml piima ja «niiskusetõkkeks» 100 g šokolaadi.
Kreem: 100 g kohupiima, 2 kuhjaga sl tuhksuhkrut, 100 g vahukoort, riivitud sidrunikoort.
Kaunistamiseks: marju-puuvilju.