.Foto: Vida Press
Mitmesugust
9. august 2016, 11:40

Halvad harjumused, mis tegelikult polegi nii väga halvad!

Kujutate ette, et peate pidevalt kuulama, kuidas üks või teine asi on tervist kahjustav ning siis selgub, et tegelikult ei olegi need asjad nii hullud? Tuleb välja, et nii mõnigi senine "halb harjumus" pole sugugi nii halb kui seda arvatakse olevat.

Kindlasti on kõik kuulnud midagi sellist, mida peetakse ebatervislikuks või lausa ohtlikuks ning mille söömisest, joomisest ja muidu praktiseerimisest peaks kindlasti loobuma. Nüüd tuleb aga välja, et nii mõnigi halvaks harjumuseks tituleeritud asi, polegi seda, kirjutab veebiportaal Woman's Day.

Näiteks ei ole sugugi halb:

1. Täisrasvasisaldusega piimatooted. Kes arvab, et light-toodete söömine on ülimalt tervislik, siis tegelikult pole see sugugi nii. Tegelikult on just täisrasvasisaldusega piimatooted need, mis vähendavad diabeeti haigestumise riski, ei lase kaalul tõusta ega ülekaaluliseks muutuda.

2. Mustusega kokkupuutumine. Üleliigne puhtus pole sugugi tervisele hea, vaid immuunsüsteemile on tegelikult parem see, kui inimene ei ela piinlikult steriilses keskkonnas.

3. Kohvi joomine. Kohvi pole sugugi nii halb nagu seda räägitakse olevat. Tegelikult on see hea südamele ning ühtlasi vähendab dementsuse riski. Teadlased kinnitavad, et inimesed, kes tarbivd igapäevaselt kohti on vanemas eas palju erksamad ning adekvaatsemad kui need, kes kohvi ei tarbinud.