Lisatud retsept!
Põhjaka kokk: Puravikud on Eesti oma gurmeeseened (2)
Ta annab põneva retseptisoovituse, kus saavad kokku värsked metsaannid ja Epiima juust.
Juustu-puravikuvorm (kolmele)
Vaja läheb:
- 600 grammi puravikke
- 1 mugulsibul
- 150 grammi Epiima Gouda juustu
- 50 grammi võid
- 2 küünt küüslauku
- klaasike valget veini
- 200 grammi vahukoort
- värsket või kuivatatud tüümiani
- näpuotsaga soola ja musta pipart
Valmistamine:
- Puhasta puravikud mullast ja tükelda suupärasteks tükkideks.
- Koori sibul ja tükelda suuremateks kuubikuteks.
- Prae pannil või sees puravikke umbes viis minutit, siis lisa sibul ning kuumuta kuni sibul on muutunud klaasjaks.
- Lisa segule näpuotsaga tüümiani, soola ning musta pipart.
- Kalla pannile valge vein ning hauta umbes kümme minutit. Siis lisa vahukoor ning hauta segu kuni vahukoor on muutunud mõnusaks paksuks kastmeks. See võtab aega umbes 20 minutit.
- Vala valminud segu ahjuvormi, kata Epiima Gouda juustuga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on muutunud kuldseks ja krõbedaks.
- Serveeri koos pohlamoosi ja röstsaiaga.
.
IIal ei lähe sööma kuhugi, kus miski nn "peakokk" miskit soovitab.
-
Söögu ise oma soojendatud tomateid kummaliste aluste pealt.