Sõstraaeg on käes! Tee moosile lisaks marjarulle!
Kuivata. Kuivata puhastatud marjad dehüdraatoris või ahjus, säilita klaaspurgis. Kodumaised rosinad on talvel nosimiseks imehead !
Tee marjarulle. Püreesta sõstrad, lisa maitse järgi mett või suhkrut, pressi üleliigne mahl välja (tee morsiks või mahlaks) ja kata küpsetuspaber õhukese segukihiga. Pane kuivama ahju 110 kraadi juurde. Valmis nahkjas kiht lõika ribadeks ja keera rullidesse.
Keeda moosi. Puhas klassika! Vähenda tavalises retseptis ette nähtud suhkrukogust või kasuta selle asemel hoopis mett. Maitsev purgitäis on laste lemmik pannkookide peal ja armas jõulukingitus.
Sügavkülmuta. Eemalda sõstardelt rohelised rootsud, pista nad tervelt külmakotti ning säilita sügavkülmas. Marju saad kasutada smuutide tegemisel blenderis, sulatatult saab teha neist ka toormoosi.