Sõstraid kuivatades saab head kodumaised rosinad. Foto: Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
28. juuli 2016, 14:17

Sõstraaeg on käes! Tee moosile lisaks marjarulle!

Kui kõhud on marjapõõsaste ääres juba punni söödud, siis ülejäägist tee muid põnevaid maiuseid. Siin sulle 4 ideed, mida marjadega ette võtta!

Kuivata. Kuivata puhastatud marjad dehüdraatoris või ahjus, säilita klaaspurgis. Kodumaised rosinad on talvel nosimiseks imehead !

Tee marjarulle. Püreesta sõstrad, lisa maitse järgi mett või suhkrut, pressi üleliigne mahl välja (tee morsiks või mahlaks) ja kata küpsetuspaber õhukese segukihiga. Pane kuivama ahju 110 kraadi juurde. Valmis nahkjas kiht lõika ribadeks ja keera rullidesse.

Keeda moosi. Puhas klassika! Vähenda tavalises retseptis ette nähtud suhkrukogust või kasuta selle asemel hoopis mett. Maitsev purgitäis on laste lemmik pannkookide peal ja armas jõulukingitus.

Sügavkülmuta. Eemalda sõstardelt rohelised rootsud, pista nad tervelt külmakotti ning säilita sügavkülmas. Marju saad kasutada smuutide tegemisel blenderis, sulatatult saab teha neist ka toormoosi.

Sõstraid kuivatades saab head kodumaised rosinad. Foto: Foto: Matton Estonia