Maitsev tiramisu viib keele allaFoto: Laura Strandberg
Toiduuudised
30. november 2018, 16:30

RETSEPT | Hõrgutav ja tummine tiramisukreem

See magus kreem on lihtne alternatiiv tiramisusõpradele. Valmib kiirelt, kuid maitseb sama hästi kui klassikaline tiramisu!

Kogus: Neljale

Aeg: 20 minutit

Vaja läheb: 
250 g vahukoort
200 g toasooja mascarpone’t või toorjuustu
125 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
pool tassi kanget jahtunud kohvi
1,5 tl kakaod
50 g tumedat šokolaadi

Tee nii:

1.     Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja aseta külma.
2.     Seejärel vahusta mascarpone koos tuhksuhkruga siidjaks vahuks. Sega hulka ka vanillisuhkur ja kohv.
3.     Sega kohvi-mascarpone-vahu hulka ettevaatlikult ka vahukoor.
4.     Võta neli magustoiduklaasi või -kaussi ja pritsi tordipritsiga iga kausi põhja kiht tiramisusegu. Raputa peale kakaod. Tee selliselt veel kolm kihti.
5.     Viimasele kihile raputa peale veidi kakaod ja riivi peale ka šokolaad. Hoia magustoitu kuni serveerimiseni kaetult külmikus!


Hea teada! Kui sul pole tordipritsi, pane kreem puhtasse kilekotti ja lõika selle nurgake ära!