Foto: Vida Press
Toiduuudised
23. juuli 2016, 04:00

Kuidas keeta värsket kartulit? (14)

Pese mugulad puhtaks ja pane keevasse vette. Võta vett niipalju, et see vaevalt katab pealmisi kartuleid.

Keeda kartuleid kaane all keskmises kuumuses umbes 20 minutit, aeg oleneb siiski kartulite suurusest ja sordist.

Mõnusat maitset lisavad keeduvette pandud tillivarred või paar küüslauguküünt.

Kui vesi on ära valatud, auruta kartuleid kaane all paar minutit.

Terviseteadlik võiks kartuleid keetmise asemel aurutada. Selleks on tarvis spetsiaalset potti ja aegagi läheb enam, kuid vajalikud vitamiinid-mineraalid säilivad paremini.

Kuumale keedukartulile võib serveerimisel peale panna ürdiõli. Selleks haki või purusta köögikombainis koos hea salatiõliga värsket tilli, peterselli, basiilikut ja murulauku.