Vürtsikas taimetoit on hea vaheldus või siis lisand grilltoitudele. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
15. juuli 2016, 16:31

Lisa elule vürtsi! Tee maitsev kinoaroog!

See taimetoit on vitamiinidest pungil ning sisaldab ka palju taimset valku. Proovi vürtsikat rooga külma hapukoorekastmega – maitseb eriti mõnusalt!

Neljale

Valmistamisaeg: 1 tund

2 dl kinoad
1 keskmine sibul
2-3 küüslauguküünt
2 porgandit
4 eri värvi paprikat
1 tšillikaunapoolik
700-800 g purustatud tomateid
peterselli
1 purk musti ube
oliiviõli
soola-pipart

Kastmeks:
hapukoort või maitsestamata jogurtit
peenelt hakitud küüslauku
peterselli
jahvatatud meresoola

1.     Loputa kinoa voolava vee all ja keeda vastavalt pakendil toodud juhisele.
2.     Koori ja haki peenelt sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat kuumas oliiviõlis keskmisel kuumusel paar minutit.
3.     Pese köögiviljad. Koori porgand ning tükelda see väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Tükelda ka paprika ca 1,5 x 1,5 cm tükkideks. Haki peenelt tšilli.
4.     Lisa kõik hakitud köögiviljad pannile sibula juurde ja pruunista neid paar minutit.
5.     Seejärel kalla pannile ka purustatud tomatid ja hakitud petersell ning kuumuta keskmisel kuumusel 20 minutit.
6.     Lisa ka oad ja kuumuta veel 10 minutit madalal kuumusel.
7.     Sega köögiviljade hulka kinoa ja kuumuta paar minutit.
8.     Sega kokku kõik kastme koostisosad ja serveeri kohe koos kinoasalatiga!


Hea teada!
Teinekord lisa roale ka lillkapsast või brokolit. Need sobivad maitsebuketti imehästi!

Vürtsikas taimetoit on hea vaheldus või siis lisand grilltoitudele. Foto: Foto: Laura Strandberg