Ära viska toitu ära! 4 maitsvat rooga kuivanud saiast
Pista ahju
Isegi kui oled juba mõned viilud saia küljest lõiganud, võid proovida seda uuesti “küpsetada”. Lase sai vee alt läbi ja pane ahju. Nii muutub see pehmemaks, seda saab jälle lõigata või rebida ja lisaks on toas ka värske saia lõhn!
Purusta
Lase kuivanud saia-, leivaviilud läbi hakklihamasina. Saiapuruga saad paneerida liha, kala, pudistada seda salatile ja aurutatud brokkoli või lillkapsa peale.
Tee võileiba
Maitsvat võileiba saab teha ka kuivaks tõmbunud saiaga. Selleks sulata pannil või ja prae leivaviil mõlemalt poolt üle. Seejärel kalla leivale kanapuljongit, et seda niisutada. Lisa viiluke sinki või vorsti ja löö peale muna ning jäta kaane alla küpsema.
Panzanella
Proovi teha põnevat itaaliapärast salatit. Tükelda sai kaussi, lisa tükeldatud tomat, paprika ja punane sibul. Soovi korral rebi salatisse ka natuke mozzarellat. Kastmeks sega õliiviõli, sidrunimahl või palsamiveiniäädikas, sool ja pipar. Kaunistuseks lisa värsket basiilikut. Kuiv sai imeb salatis kasutatavat vedelikku nagu käsn ja maitsev eelroog ongi sündinud.