Kuivanud leib on ideaalne komponent salatisse. Foto: Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
12. juuli 2016, 08:22

Ära viska toitu ära! 4 maitsvat rooga kuivanud saiast

See võib olla juhtunud paljudega ─ paberkotti pakendatud ciabatta on kahe päevaga täiesti kivikõvaks kuivanud. Prügikasti kallist saia ju visata ei tihka, aga mida sellega siis ette võtta?

Pista ahju

Isegi kui oled juba mõned viilud saia küljest lõiganud, võid proovida seda uuesti “küpsetada”. Lase sai vee alt läbi ja pane ahju. Nii muutub see pehmemaks, seda saab jälle lõigata või rebida ja lisaks on toas ka värske saia lõhn!

Purusta

Lase kuivanud saia-, leivaviilud läbi hakklihamasina. Saiapuruga saad paneerida liha, kala, pudistada seda salatile ja aurutatud brokkoli või lillkapsa peale.

Tee võileiba

Maitsvat võileiba saab teha ka kuivaks tõmbunud saiaga. Selleks sulata pannil või ja prae leivaviil mõlemalt poolt üle. Seejärel kalla leivale kanapuljongit, et seda niisutada. Lisa viiluke sinki või vorsti ja löö peale muna ning jäta kaane alla küpsema.

Panzanella

Proovi teha põnevat itaaliapärast salatit. Tükelda sai kaussi, lisa tükeldatud tomat, paprika ja punane sibul. Soovi korral rebi salatisse ka natuke mozzarellat. Kastmeks sega õliiviõli, sidrunimahl või palsamiveiniäädikas, sool ja pipar. Kaunistuseks lisa värsket basiilikut. Kuiv sai imeb salatis kasutatavat vedelikku nagu käsn ja maitsev eelroog ongi sündinud.

Kuivanud leib on ideaalne komponent salatisse. Foto: Foto: Matton Estonia