Toiduuudised

Vürtsikas toit päästab vähist ja valust (3)

Õhtuleht.ee, 11. juuli 2016 15:31
Foto: PantherMedia / Scanpix
Vürtsikas toit võib sõna otseses mõttes elupäästjaks osutuda: neil, kes söövad vähemalt kolm korda nädalas vürtsikaid roogi, on väiksem risk surra vähki ja kannatada hingamisprobleemide all.

Ajakirjas British Medical Journal avaldatud uurimuses osales ligi pool miljonit hiinlast vanuses 30–79 eluaastat, kirjutab Daily Mail. Teadlased usuvad, et põletiku- ja vähivastase toimega on tulistes piprakaunades sisalduv kapsaitsiin, mis ühtlasi võitleb ülekaalu vastu ning on tuntud valuvaigistava mõju poolest. Briti eksperdid on uurimistulemusi tervitanud, kuid toonitavad, et hiinlastel on läänlastega võrreldes teistsugune igapäevamenüü ja eluviis. "Vürtsika toidu ja madalama suremuse seos oli ilmne vaid nende inimeste puhul, kes üldse alkoholi ei joonud," toonitab Open University professor Kevin McConway

Samal teemal

09.04.2016
Mehhiko köök: vürtsikad toidud aitavad suveks vormi saada
03.03.2016
Kopsude kellahelin: kui kopsud on tugevad, haigused ei kimbuta
17.09.2011
Naer on sama hea valuvaigisti kui vürtsikas toit ja orgasm