Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
11. juuli 2016, 15:31

Vürtsikas toit päästab vähist ja valust (3)

Vürtsikas toit võib sõna otseses mõttes elupäästjaks osutuda: neil, kes söövad vähemalt kolm korda nädalas vürtsikaid roogi, on väiksem risk surra vähki ja kannatada hingamisprobleemide all.

Ajakirjas British Medical Journal avaldatud uurimuses osales ligi pool miljonit hiinlast vanuses 30–79 eluaastat, kirjutab Daily Mail. Teadlased usuvad, et põletiku- ja vähivastase toimega on tulistes piprakaunades sisalduv kapsaitsiin, mis ühtlasi võitleb ülekaalu vastu ning on tuntud valuvaigistava mõju poolest. Briti eksperdid on uurimistulemusi tervitanud, kuid toonitavad, et hiinlastel on läänlastega võrreldes teistsugune igapäevamenüü ja eluviis. "Vürtsika toidu ja madalama suremuse seos oli ilmne vaid nende inimeste puhul, kes üldse alkoholi ei joonud," toonitab Open University professor Kevin McConway