Toiduuudised

Teistmoodi! Valmista india lameleivast pitsa!  

Retsepti autor: Laura Strandberg. Allikas: Nipiraamat 2016, 6. juuli 2016, 22:08
Pitsapõhja ei pea ise küpsetama. Selleks sobib ideaalselt naan e. india lameleib. Ja nii valmibki lihtne ja maitsev pitsa!

Vaja läheb:

1 (küüslaugu)naan ehk india lameleib

Pesto:

80 g karulauku 

80 ml oliiviõli

60 g riivitud parmesani

1 väike küüslauguküüs

50 g röstitud seedermänniseemneid

poole sidruni mahl

jahvatatud meresoola

Kate:

100 g värsket spinatit

2 küüslauguküünt

2 tl võid

70 ml vahukoort

100 g riivitud parmesani

100 g viilutatud mozzarella’t

70 g fetajuustukuubikuid

jahvatatud meresoola

veidi tšillihelbeid 

Tee nii: 

1. Pesto tegemiseks pese ja kuivata karulaugulehed köögipaberiga.

2. Pane kõik koostisosad peale parmesani ja poole õli koguse blenderisse ja töötle ühtlaseks. Viimasena sega sisse parmesan ja ülejäänud oliiviõli.
3. Pitsakatte tegemiseks haki spinat jämedalt ja küüslauk peenelt.
Sulata pannil või. Kuumuta selles paar minutit spinatit ja küüslauku.
4. Lisa pannile vahukoor, parmesan ja sool ning kuumuta neid madalal tulel pidevalt segades 4–5 minutit. Võta pann tulelt ja lase spinatisegul veidi jahtuda. 

5. Pane leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaota spinatisegu leibade vahel, kata mozzarella- ja fetajuustuga ning nirista peale pesto. 

6. Küpseta pitsasid 180kraadises ahjus umbes 12 minutit ja veel paar minutit grillrežiimil, kuni kate on mõnusalt pruun. 

7. Raputa peale veidi tšillihelbeid ja serveeri kohe! 

Hea teada! 

Sama pesto sobib hästi ka salatitesse ja ciabatta’le.