Hõrk ja mahlane magustoit viib keele alla. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
20. juuli 2018, 12:35

NÄDALAVAHETUSEKS: mango-toorjuustukook

Kreemjas mango-toorjuustukook on ideaalne järelpala soolastele grilliampsudele või kergele salatile. 

Valmistamise aeg: 35 minutit + üleöö külmas

Põhi:

200 g digestiivküpsiseid

70g sulatatud võid

Täidis:

450–500g mangopüreed

400 g toorjuustu

50 g maitsestamata jogurtit

2 laimi mahl

250 ml rõõska koort

80 g suhkrut

8 lehte želatiini

2–3 sl vett

Tee nii! 

Määri lahtikäiva koogivormi küljed toiduõliga ja vooderda küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega hulka sulavõi. Suru segu vormi põhja ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.

Leota želatiini külmas vees viis minutit. Samas vahusta koor suhkruga ning vispelda sinna sisse ka mangopüree, toasoe toorjuust ja maitsestama jogurt.

Rulli laime laual, lõika siis lahti ja pigista mahl välja. Kuumuta laimimahl keemiseni ning lisa 2–3 sl kuuma vett. Nõruta želatiinilehed peos kuivemaks ja sega ükshaaval kuuma laimimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana mangotäidise hulka.

Kalla mangosegu eelküpsetatud küpsisepõhjale ning pane kook vähemalt neljaks tunniks, aga soovitatavalt kogu ööks külmkappi tarretuma. Enne lauale andmist tõmba noaga ääred lahti, eemalda vormi küljed ja libista kook ettevaatlikult alusele. Kaunista näiteks mündilehtedega!

Nipp! Veelgi tummisema koostise saad, kui kasutad maitsestamata jogurti asemel kohvi- või vahukoort!