Siit leiad vahvaid ideid!Foto: Foto: Pixabay.com
Toiduuudised
22. juuni 2018, 15:30

3 vahvat ideed grilliõhtuks (1)

Jaanipäeva ilma ei saa me kahjuks ise valida. Tee õhtu meeldejäävaks ja üllata oma peret ja sõpru veidi teistmoodi grillroogadega. 

Mahlane liha

Mõnikord juhtub, et šašlõkk või grillvorstid kuivavad küpsedes liiga ära. Nii uskumatu, kui see ka ei tundu, aitab hädast välja üks purgitäis konservtomateid, mis võiks kapis igaks juhuks alati varuks olla. Ja isegi kui lihakraam ei ole liiga kuiv, võib nippi mõnikord niisama vahelduseks proovida, sest halvemaks ei tee see suvist grillrooga kohe kindlasti.

Tee nii:

1.Grilli šašlõkk või lambasooles grillvorstid valmis.

2.Vala kaussi marineeritud tomatid või konservtomatid.

3. Kui kummutad kaussi kogu purgi sisu koos vedelikuga, suru tomatid kahvliga enne natuke rohkem katki, et tekiks ühtlane mass.

4. Kui liha või vorstid on liiga suured, tükelda need väiksemaks ja pane tomatimassi sisse seisma. Sega ja lase mõnda aega tõmmata. Mõne aja möödudes on lihakraam võtnud juurde hea maitse ning on suupäraselt mahlane.

Suupiste lastele!

Kui lapsed grill-lihast ei hooli, võib neile grilltikkude otsa lükata vaheldumisi viinerid ja taignariba. Seda lastepärast suupistet saab sama hästi küpsetada ka ahjuplaadil!

Maiasmokkadele!

Kui sa ei oska vahukommidega midagi tarka peale hakata, on hea nipp need ära kasutada mõnusa magusa vahvliampsu sees. Lisaks vahukommidele vajad veel vahvlituutusid (võid need ka ise valmis küpsetada), marju või tükkideks lõigatud puuvilju, tumedat šokolaadi ja fooliumit.

Tee nii:

1.Lao vahvlituutu sisse läbisegi vahukommid, marjad/puuviljad ja šokolaaditükid.

2.Mähi tuutud fooliumisse nii, et ka ots oleks kindlalt kaetud. Aseta torbikud grillile ja küpseta 3-5 minutit.

3.Naudi magusat grillmaiust.