Grillimeistri meelespeaFoto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
18. juuni 2016, 06:00

Grillimeistri meelespea: mida happelisem on marinaad, seda vähem tuleb liha marineerida (5)

Liha marineerimise reegel on, et mida suurem tükk, seda kauem peab see marinaadis olema. Kuid meeles peab pidama sedagi, et mida happelisem on marinaad, seda vähem aega kulub marineerimiseks. Sellepärast on oluline leida endale sobiv tasakaal kõigi koostisosade vahel.

Liha marineerimise reegel on, et mida suurem tükk, seda kauem peab see marinaadis olema. Kuid meeles peab pidama sedagi, et mida happelisem on marinaad, seda vähem aega kulub marineerimiseks. Sellepärast on oluline leida endale sobiv tasakaal kõigi koostisosade vahel.

Malta BBQ ja Grilliliidu asutaja Andres Toompere sõnul teevad grillimise ühtviisi nauditavaks nii see, et samal ajal saab sõprade ja perega värskes õhus viibida, kui ka see, et käepärast oleks kõik vajalik.

"Kõigile hobikorras grillijatele soovitan kindlasti peale tavapäraste grillimisel kasutatavate vahendite soetada digitaalse pulktermomeetri, sest üks suurim viga on liha üleküpsetamine. Seda eriti väherasvase liha nagu kana puhul," ütleb Andres Toompere.

Edasi lugemiseks: