Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
13. juuni 2016, 13:35

Kuus toitu, mis aitavad naeratades kaalu kaotada

Kaalulangetamine ja kalorite hulga vähendamine võib muuta sind pahuraks ja rikkuda su tuju. Ajakiri Women's Health tõi välja kuus maitsvat toitu, mis aitavad sul lisakilodest vabaneda ja toovad lisaks ka naeratuse näole.

Lõhe

Lõhes on kasulikke Omega-3 rasvhappeid, D-vitamiini ning joodi, mis mõjuvad hästi rasvarakkudele. Kala on kergesti seeditav, temas leidub vähe kaloreid, ent ohtralt toitaineid. Ürita lõhet süüa kolm korda nädalas.

Tuunikala võileib

Kaalulangetajate võileiba võiks katta vorsti või liha asemel hoopiski tuunikala. Sarnaselt lõhele sisaldab see kasulikke Omega-3 rasvhappeid, mille tarbimine tõstab lisaks paljudele teistele headele omadustele ka õnnehormooni ehk serotoniini tootmist. 

Spinat

Spinatis leidub rohkelt magneesiumi, mille puudus tekitab närvilisust ja väsimust. Spinat mõjub kasulikult ka soolestikule, sest on kiudaineterikas. Lisaks sisaldab see A-, C-, E-, D- ja B-vitamiine, mida on tarvis piisaval hulgal immuunrakkude tootmiseks. Kuigi spinat sisaldab mitmeid toitaineid, on selles vähe kaloreid.

Kreeka jogurt

Kreeka jogurt on oluliselt tervislikum ja kalorivaesem alternatiiv mitmetele teistele jogurtitele ja hapukoorele. Kõrge valgusisaldusega toiduna tõstab see ka head tuju tekitavate keemiliste ühendite dopamiini ja norepinefriini taset.

Kirsstomatid

Tomatites on küll vähe kaloreid, kuid need sisaldavad palju kasulikke aineid nagu lükopeen, beetakroteen, E-vitamiin ja C-vitamiin. Pisikesi kirsstomateid on hea süüa ka vahepalana.

Mustikad

Mustikamarjades on palju süsivesikuid, vähe valke ja väga vähe rasvu. Samas on need päris head kiudaine allikad. Mustikas on ka palju C-vitamiini, mineraalainetest leidub eelkõige kaaliumisooli. Mustikates sisalduv antotsüaanid leevendab valu ja parandab tuju.