Suve hakul tahaks kergemaid roogasid nautida. Igasugused jahukastmed-kartulid jäägu talveaega! Seekord katseta maitsvat tuunikalasalatit.
Tuunikala-munasalat salatilehtedel
Valmistamise aeg 35 minutit
200 g salatilehti (rukola, lambasalat või nende segu)
4−6 muna
100 g kirsstomateid
2 karpi tuunikala tomatikastmes
1 sidruni mahl
5−6 spl oliiviõli
0,5 tl suhkrut
0,5 tl soola
0,5−1 tl pestot
Keeda mune 7−8 minutit, jahuta külmas vees ja koori. Lõika munad ratasteks või sektoriteks.
Pese salatilehed külma veega ning nõruta. Tõsta salatilehed taldrikule valmis. Lao salatilehtedele tuunikala, pestud ja väiksemateks tükkideks lõigatud kirsstomatid ning kõige peale tükeldatud munad.
Kastme valmistamiseks sega kokku sidrunimahl, oliiviõli, suhkur, sool ja pesto. Piserda kaste salatile ning serveeri kohe. Soovi korral võid peale riivida parmesani.