Kuidas välismaa maasikad meile jõuavad? (7)
Kuidas küll Itaalia, Kreeka ja Hispaania maasikad nii ahvatlevad välja näevad? Selgub, et isuäratava välimuse võlusõna on temperatuur.
Meie toome praegu maale vaid Hollandi kasvuhoone maasikaid, tõdeb Viljade Maailma müügijuht Maimu Jaanus. Nädal tagasi müüsid nad ka Hispaania omi, aga et seal hakkab hooaeg lõppema, on ka maasikate kvaliteet langenud.
"Ütleme nii, et maasikate korjamise ja käitlemise võlusõna on temperatuur. See tähendab, et pärast korjamist jahutatakse nad +2 kraadi juurde ja juba järgmisel päeval hakatakse neid mööda maailma laiali vedama. Ka autos peab olema sama temperatuur ja pärast kiiret mahalaadimist viiakse maasikad jälle sama temperatuuriga kambrisse. Kui temperatuur kõigub minimaalselt, siis seisab maasikas hästi," räägib Maimu Jaanus.
Kommentaarid