Foto: odditycentral.com
Vidrik Võsoberg 27. mai 2016 12:41
See ei ole mingi müüt: meid söövaid vereimejaid-sääski endid saab süüa. Retsept on täitsa lihtne.

Elustiil on ammu kuulnud legendi sääsekotlettidest. Nende valmistamine käivat järgnevalt. Leiad koha, kus on palju sääski, näiteks suvine Lapimaa. Võtad korvi ja vehid sellega sääseparves ringi, kuni korvi põhja on kogunenud umbes sentimeetrine kiht surnud sääskedest. Siis mätsid laibamere käte vahel parajateks pihvideks ning küpsetad lõkkes tasasel kivil. Soovi korral lisad soola või pipart.

Putukateadlaste andmetel on tänavune kevad Eestis sääskede poolest täitsa keskmine ja neid jaguvat meil parasjagu. Eriti just õhtusel ajal ja kuskil niiskemas kohas võib usin korilane kotlettideks piisava sääsesaagi korjata küll.

Sest sääsekotlet pole mingi legend, vaid sulatõsi. Kerge guugeldamine annab tulemuseks sellise video, tõsi küll, Aafrikast, mitte Lapimaalt.