Foto: STANISLAV MOSHKOV
Toiduuudised
25. mai 2016, 13:21

Jahuta end magusa lassiga!

Suvel on eriti mõnus värske, kerge ja külm eine, mis annab energiat, kuid ei kasvata vööle päästerõngast. Näiteks hapupiimajook!

Indias on kuumad nii ilm kui maitsed. Sestap jahutavad kohalikud kurku ja keret lassiga. See jogurtist või hapupiimast valmistatud jook võib olla nii magus kui soolane, nii kerge kui rammus. Meie õpetame sind tegema magusat lassit.

Magus lassi

3 dl külma maitsestamata jogurtit või hapupiima

3 dl külma piima

2 tl roosivett

2 tl kookoshelbeid

2 spl seemneteta rosinaid

3 tl tuhksuhkrut

kaneeli

jääkuubikuid

Mikserda ained kokku ja serveeri kõrgetest klaasidest. Puista joogile jahvatatud kaneeli või kookoshelbeid ning rosinaid. Torka sisse jäme joogikõrs ja pane kõrvale pika varrega teelusikas, millega saaks hiljem rosinad välja õngitseda.