Enne suurt söömaaega söö väike amps salatit või midagi, kuhu oled lisanud äädikat. See aitab täiskõhutunnet tekitada.Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
25. mai 2016, 15:55

Kümme üllatavat nippi, mis aitavad kaalu langetamisele kaasa (2)

Kaalu langetamise rusikareegel tundub olevat: söö niipalju, kui kaloreid kulutad, või igaks juhuks vähem. Õhtuleht kogus kokku kümme üllatavat nippi, mis kindlasti kaalu langetamisele kaasa aitavad.

·  Alusta hommikuid magusalt. Süsivesikute vähendamine on hea, kuid seda päevaste toidukordade, mitte hommikusöögi arvelt. Uuringud on kinnitanud, et rikkalikke hommikusööke koos ampsu magusaga söövad inimesed kaotasid kaheksa kuu jooksul 16 kilo enam kui need, kelle hommikusöök oli süsivesikuvaene.

· Vahet pole, kas kodus või restoranis -  joo eine kõrvale sidruniga vett. See aitab rohkem kaloreid põletada.

· Pööra tähelepanu toidu nimetusele ja valmistusviisile. Restoranide menüüdes on enamasti kirjas, kas toit on praetud, küpsetatud või aurutatud ja millest koosneb kaste. Vali road, mis on grillitud, aurutatud või küpsetatud.

· Vähenda lihasöömist. Ürita järgida reeglit, et 80% toidulauast moodustavad kasvavad asjad ja 20% kõndivad. Normaalne ühe portsu lihatükk võiks olla kaardipaki või seebitüki suurune, kala natuke suurem.

·  Ära tõsta toitu lauale, vaid tõsta pannilt-potist taldrikule söömise jagu. Ülejäänu jäägu pliidile või külmikusse, sest uuringud kinnitavad: kui toitu pole käeulatuses, söövad inimesed 10% vähem.

· Restoranis süües palu leib lauale tuua alles siis, kui oled salatiga lõpetanud. Nii väldid olukorda, et sööd leivast kõhu täis enne, kui pearoog lauale jõuab.

· Enne toekat lõunat söö suppi või salatit. Nimelt on tehtud kindlaks, et nii sööd ülejäänud lõuna ajal 20% vähem kaloreid. Ja kui supp ei maitse, söö värsket salatit, see vähendab kalorite hulka 12%.

· Kui painab suur magusaisu, söö kalkunit – seda peetakse üheks magusaisu leevendajaks.

· Enne suurt söömaaega söö väike amps salatit või midagi, kuhu oled lisanud äädikat. See aitab täiskõhutunnet tekitada.

· Väldi alkoholi! Vein, õlu ja karastusjoogid sisaldavad väga suurel hulgal kaloreid!