Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
24. mai 2016, 14:20

Seitse põhjust, miks oma tervisele mõeldes spinatit süüa

Spinat on rikkaliku toiteväärtusega lehtköögivili, milles on hea tervise tagamiseks palju erinevaid kasulikke aineid.

Genius Beauty toob välja seitse põhjust, miks oma tervisele mõeldes spinatit süüa.

1. Spinat ergutab seedesüsteemi tööd. Kiudaineterikas spinat mõjub soolestikule kasulikult.

2. Spinat neutraliseerib naatriumi mõju. Et spinat sisaldab ohtralt kaaliumi, stabiliseerib regulaarne spinati söömine vererõhku ning neutraliseerib naatriumi kahjulikku mõju organismile.

3. Spinat on kasulik südame tervisele. Spinatis sisalduvad ained takistavad veresooni ahenemast, see omakorda hoiab vererõhu kontrolli all. Spinatis sisalduv luteiin ennetab ka kolesterooli teket ja vähendab võimalust haigestuda ateroskleroosi.

4. Spinat hoiab luud tugevana ja ennetab verejookse. Spinatis sisalduv K-vitamiin soodustab vere hüübimist. Koostöös teiste mineraalidega hoiab see aga luud tugevatena, aidates nii ennetada osteoporoosi teket.

5. Spinat on hea antioksüdant. Ka spinat sisaldav flavonoide, mis vähendavad vabade radikaalide mõju organismis, hoides nii ära riski enneaegselt vananeda ning vähki haigestuda.

6. Spinat hoiab immuunsüsteemi tugeva. Spinat sisaldab A-, C-, E-, D- ja B-vitamiine, need turgutavad kõik immuunsüsteemi.

7. Spinat aitab kehakaalul kontrolli all püsida. Spinat on küll toitaineterikas, kuid kalorivaene. Sestap ei pea muretsema, et spinati söömine kuidagigi kehakaalule halvasti mõjuks.