Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
23. mai 2016, 13:22

Üheksa põhjust, miks oma tervise nimel šokolaadi süüa (5)

Kuigi šokolaadi söömise eest hoiatatakse, sest see ei pruugi tervisele kuigi kasulik olla, on teadlased ikka ja jälle tõestanud vastupidist.

Telegraph toob välja üheksa põhjust, miks šokolaadi oma tervise nimel süüa.

1. See on kasulik südamele ja vereringele. Just tume šokolaad hoiab veresoonte seinad tugevana ning pärsib valgete vereliblede kogunemise sinna.

2. Šokolaad vähendab infarkti ohtu. Soome teadlased kinnitavad, et šokolaadisõpradest meestel on väiksem risk haigestuda infarkti võrreldes mittešokolaadisööjatega.

3. Šokolaadis on palju kehale kasulikke mineraale, näiteks tsinki, kaaliumi ja seleeni.

4. Šokolaad aitab kolesterooli kontrolli all hoida. Šokolaadis sisalduv kakao alandab halva ning tõstab hea kolesterooli taset.

5. See kaitseb nahka päikese eest. Tumedas šokolaadis sisalduvad flavonoidid aitavad kaitsta nahka päikesepõletuse eest.

6. Šokolaad aitab kehakaalu kontrolli all hoida. Neuroloogi Will Clower õpetab, et kui enne söömist hoida 20 minutit suus väikest šokolaaditükki, siis keha mõtleb, et kõht on täis ja inimene sööb nii vähem. Ehk – ka üleliigseid kilosid koguneb nii vähem.

7. See on hea nii emale kui lapsele. Taaskord soomlased on leidnud, et šokolaadi söömine vähendab rasedate naiste stressitaset.

8. Šokolaad on ajule hea, see turgutab ajutööd ning tume šokolaad aitab isegi ajuvigastustel kiiremini taastuda.

 9. Šokolaad teeb õnnelikuks. Šokolaad sisaldab fenüületüülamiini ehk ainet, mis soodustab armumise tunde sarnase oleku teket.