Lapsed peaksid rabarberiga olema siiski ettevaatlikud, sest suures koguses rabarberi söömine söömiseks mitte mõeldud osiste tarvitamine võib neis sisalduvate oksaalhapete tõttu põhjustada raskeid mürgitusi. Foto: Bulls
Nipid
19. mai 2016, 16:32

Rabarber sobib hästi ka vokiroa sisse

Käes on rabarberihooaeg – värske kodumaine kraam on poes ja turgudel juba mõnda aega saadaval.

Tegelikult on rabarberihooaegu isegi kaks, sest rabarberi teine hooaeg algab augustis, kui noored varred uuesti nina maa seest välja pistavad. Toiduvalmistamisel võiks eelistada nooremaid varsi, mis pole puitunud.

Südasuvel aga võib rabarberist üldse hoiduda, sest sel ajal sisaldavad puitunud varred kõige enam oblikhapet.

Rabarberist saab kooki, kisselli, moosi ja limonaadi. Rabarberimahla võib kasutada ka liha marineerimisel, seda loetakse väga heaks liha pehmendajaks. Tükeldatud rabarberivarsi võib lisada toorsalatitele või vokiroogadesse.