Ettevalmistuseks 20 minutit + küpsetamiseks 25 minutit
Mahlane kook, kus võrdselt rabarberit ja maasikaid. Kui soovid hapukamat tulemust, kasuta täidises ainult rabarberit.
1,5 dl speltanisu lihtjahu
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g võid
1 munakollane
400 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
200 g rabarbrit
200 g külmutatud maasikaid
Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24-sentimeetrise pirukavormi põhja ja äärtele.
Täidiseks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja kata tükeldatud rabarbri ja maasikatega.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
Kommentaarid (0)