Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
9. mai 2016, 15:04

Rabarberi-maasikakook

Mahlane kook, kus võrdselt rabarberit ja maasikaid. Kui soovid hapukamat tulemust, kasuta täidises ainult rabarberit.

Ettevalmistuseks 20 minutit + küpsetamiseks 25 minutit


Mahlane kook, kus võrdselt rabarberit ja maasikaid. Kui soovid hapukamat tulemust, kasuta täidises ainult rabarberit.



Põhi

1,5 dl speltanisu lihtjahu


1 dl tuhksuhkrut


1 tl vanillsuhkrut


0,5 tl küpsetuspulbrit


0,5 tl soola


100 g võid


1 munakollane



Kate

400 g hapukoort


3 muna


1 dl suhkrut


1 tl vanillsuhkrut


200 g rabarbrit


200 g külmutatud maasikaid



Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24-sentimeetrise pirukavormi põhja ja äärtele.


Täidiseks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja kata tükeldatud rabarbri ja maasikatega.


Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.