Astelpaju annab mõnusalt hapuka nüansi.
Pilt on illustreerivFoto: silviarita, Pixabay
14. oktoober 2018, 16:22
RETSEPT | Leiva-astelpajukreem
Selles tervislikus magusroas saab edukalt ära kasutada kuivanud leiva. Astelapaju asemel sobivad teisedki hapud marjad.
Valmistusaeg : 25 min + 1 tund leotamiseks
Kalorsus 179 kcal / portsjon
1,2-1,3 l vett
250 g musta leiba
3 dl külmutatud astelpaju marju
1,5 dl pruuni suhkrut
1 laiem riba apelsinikoort
1 kaneelikoor
2-3 nelgitera
Leota leib vees pehmeks ja pane koos leotusveega keema. Kui vedelik hakkab keema, lisa astelpajumarjad , suhkur , nelk ja kaneeli- ning apelsinikoor. Keeda u 15 minutit . Tõsta kastrul pliidilt, eemalda kaneeli - ja apelsinikoor ja mikserda ühtlaseks ning kohevaks. Serveeri vahu- või hapukoore või piimaga.
Astelpaju annab mõnusalt hapuka nüansi. Pilt on illustreeriv Foto: silviarita, Pixabay