Toiduuudised

RETSEPT | Leiva-astelpajukreem 

Pille Enden, Kodukiri, 14. oktoober 2018, 16:22
Astelpaju annab mõnusalt hapuka nüansi. Pilt on illustreerivFoto: silviarita, Pixabay
Selles tervislikus magusroas saab edukalt ära kasutada kuivanud leiva. Astelapaju asemel sobivad teisedki hapud marjad.



Valmistusaeg : 25 min + 1 tund leotamiseks
Kalorsus  179 kcal / portsjon

1,2-1,3 l vett
250 g musta leiba
3 dl külmutatud astelpaju marju  
1,5  dl pruuni suhkrut
1 laiem riba apelsinikoort
1 kaneelikoor
2-3 nelgitera

Leota leib vees pehmeks ja  pane koos leotusveega  keema.  Kui vedelik hakkab keema, lisa astelpajumarjad  ,  suhkur , nelk  ja kaneeli- ning apelsinikoor. Keeda u 15 minutit  . Tõsta kastrul pliidilt, eemalda kaneeli - ja apelsinikoor  ja  mikserda  ühtlaseks ning kohevaks.  Serveeri vahu- või hapukoore või piimaga. 

Astelpaju annab mõnusalt hapuka nüansi. Pilt on illustreerivFoto: silviarita, Pixabay

Samal teemal

24. august 2019, 08:45
5 väärt nippi marjade sügavkülmutamiseks
14. oktoober 2018, 15:50
Väekas astelpaju
21. september 2018, 17:25
Tervendaja kõrvits - rahvameditsiinis on sellel juurviljal suur tähtsus
10. august 2018, 21:00
BLOGI | Tee ise marjateest jääpulgad