Mõnus kuivatatud soolakala võib tänapäevalgi valmida mistahes kodumaja räästa all ning sobib hästi sauna õllekõrvaseks. Foto: Ideesahver
Toiduuudised
28. juuni 2020, 11:10

Mõnusalt suvine ajaviide: 4 nippi, kuidas kuuma ilmaga soolakala kuivatada (3)

Mõnus kuivatatud soolakala võib tänapäevalgi valmida mistahes kodumaja räästa all ning sobib hästi sauna õllekõrvaseks. Kuivatamiseks sobivad kõik väiksemad ja õhemad kalad.

Kala kuivatamiseks toimi nii:

  • Pese kalad ning puhasta sisikonnast.
  • Lao suurde kaussi kihiti ja vaheldumisi kalad ja meresool. Kõige peale raputa paks kiht jämedat meresoola: korralikult soolatud kala ei lähe nii lihtsalt halvaks ning sellele ei tule ka hiljem kärbsed.
  • Kui sool on kalade seest vee välja ajanud – selleks võib kuluda paar-kolm päeva – võta kalad kausist, aja nöör läbi peade või sabade ning riputa tuulisesse kohta kuivama.
  • Kalasid tuleb kuivatada kindlasti kuuma ja kuiva ilmaga. Et vihm kogemata kalu taas ei niisutaks, riputa kalad räästa alla.