Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
7. august 2017, 10:52

Küüslaugused üheöökurgid

Krõmpsuvatest värsketest soolakurkidest ei saa iial isu täis. Võileivale, salatiks või niisama näksimiseks – alati on nad head. Kui valada kurgid üle jahtunud soolveega ja jätta otsad lõikamata, siis saab neid süüa 2–3 päeva pärast. Valmistusaeg 10 min + pool päeva külmas vees + üleöö soolvees Maksumus 3.75 Kalorsus 13 kcal / 100 g 2 kg väikesi kurke 1 l vett 3 sl soola näpuotsaga suhkrut u 10 mustasõstra- ja/või kirsilehte paar mädarõikalehte u 10 tillioksa 1 küüslaugupea Pese kurgid ja pane pooleks päevaks jääkülma vette. Mõõda potti vesi, sool ja suhkur. Kuumuta keemiseni, tõsta pliidilt ja lase hetk jahtuda. Pese lehed ja nõruta-kuivata nii kurgid kui lehed. Lõika kurkidel mõlemalt poolt otsad ära. Koori küüslauguküüned. Lao nõusse pool lehtedest, tillivartest ja küüslauguküüntest. Lao kurgid purki vertikaalselt. Kata ülejäänud lehtede, tillivarte ja küüslauguga. Kalla peale kuum soolvesi. Aseta peale raskus ja lase öö läbi seista. 
Foto: Matton Estonia