Foto: ALDO LUUD
Toiduuudised
19. mai 2016, 14:07

Ohhoo! Salat, mis aitab vererõhku kontrolli all hoida (11)

Kõrge vererõhk võib kaasa tuua paljusid tervisehädasid, seepärast on äärmiselt oluline selle normis hoidmisega tegeleda.

Enne arstirohtude neelamist tasub üle vaadata oma igapäevane elustiil ning korrigeerida toitumist. Healthy Life Tricks soovitab muu hulgas valmistada salatit, mis alandab kolesteroolitaset ja aitab vererõhku kontrolli all hoida.

Salati põhikoostisosad on kurk ja küüslauk – mõlemad tervisele väga kasulikud köögiviljad. Siiski tasub teada, et selleks, et salat avaldaks tervisele toimet, tuleks seda süüa igapäevaselt.

Kurk on veerohke, tulvil kiudaineid, kaaliumi ja magneesiumi ehk aineid, mis võivad kaasa aidata ateroskleroosi ennetamisele ning mis alandavad kolesteroolitaset.

Küüslauk on meie planeedi kõige tervislikum toit, paljud inimesed üle maailma tarvitavad seda vererõhu ja kolesterooli kontrolli all hoidmiseks. Mitmed uuringud on kinnitanud, et küüslaugus sisalduv allitsiin võib kehas toimida samamoodi nagu vererõhu alandamiseks kasutatavad inhibiitorid.

Salati valmistamiseks vajad: 3 küüslauguküünt, 1 kurki, 3-4 spl. vett, ½ -1 tl õunasiidri äädikat.

Salati valmistamiseks puhasta küüslauk ning viiluta küüslauguküüned. Siis pese kurk ning viiluta see. Pane kurk klaaskaussi, lisa küüslauk, äädikas ja vesi ning sega kõik omavahel. Timmi salati maitse endale sobivaks.