Suus sulav kook krõbeda besee ja magusate maasikatega toob kohale tõelise suve.Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
27. juuni 2019, 06:19

SUVINE MAGUSTOIT: suus sulav krõbe besee magusate maasikatega

Suus sulav kook krõbeda besee ja magusate maasikatega toob kohale tõelise suve. Besee tasub õhtul ahju panna, siis jõuab see seal hommikuni korralikult kuivada.

Valmistusaeg: 30 min + ahjus 1,5 tundi + kuivab öö läbi
Kalorsus: 530 kcal/portsjon

Besee:
2 tl valge veini äädikat
vanilliessentsi
2 tl maisijahu
4 suurt munavalget
2 dl heledat Muscovado suhkrut
1,25 dl suhkrut

Täidis:
600 g maasikaid
3 sl mustasõstralikööri
200 g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort

Valmista magustoitu nii:

  • Sega omavahel veiniäädikas, vanilliessents ja maisijahu. Klopi munavalged vahule, vahustamist jätkates klopi vähehaaval hulka suhkrud, iga kogusega ka pisut äädika-jahusegu lisades.
  • Kuumuta ahi 150 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 20 cm ring ja määri munavaht selle pinnale, ääred vormi pisut kõrgemaks. Küpseta ahju keskosas 1,5 tundi. Keera siis kuumus kinni, praota ahjuuks ja jäta jahtuma.
  • Hõõru 100 g maasikaid läbi sõela või püreeri, sega hulka mustasõstraliköör. Hõõru toorjuust kohevaks. Vahusta koor ja sega toorjuustuga, sega hulka pooled viilutatud maasikad. Sega 3 sl maasikapüreed kergelt juustu-koorevahuga.
  • Aseta besee alusele, tõsta peale täidis ja ülejäänud maasikad, nirista peale kaste.