Vastlapäevaks maitsev supp!Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
4. märts 2019, 18:00

Valmistu homseks: tee hernesupp lihaga (1)

Üks õige hernesupp peab pikalt pliidil haududa saama. Suitsuseajalg annab roale selle päris õige vastlapäevasupi meki. Valmistusaeg  2 tundi + 1 öö herneste leotamiseks

Vaja läheb:


400-500 g veiseliha
1 suitsuseajalg
4 dl kuivatatud herneid
1 dl kruupe
2 porgandit
1 sibul
soola
musta pipart
hakitud peterselli
vett

Tee nii:

1. Pane herned eelmisel õhtul külma vette likku. Kalla leotusvesi ära. Tõsta herned potti, lisa liha ja seajalg.

2. Kalla peale 3 l vett ja lase keema, eemalda vaht. Lisa üks kooritud porgand ja sibul ning pestud kruubid. Keeda väikesel tulel 1, 5 tundi.

3. Tõsta liha potist, tükelda ja pane supisse tagasi. Lisa riivituna teine porgand. Maitsesta soola-pipraga. Sega hulka hakitud petersell ning hauta veel 15 minutit.