Toiduuudised

RETSEPT | Isetehtud mõnus müsli 

Pille Enden, Kodukiri, 29. oktoober 2018 15:53
Mõnus kodune müsliretseptFoto: Freeimages.com
Maitsev ja kiiresti valmiv müsli sisaldab mandleid ja kuivatatud kirsse, kuid loomulikult võid sinna oma äranägemise järgi lisada pähkleid, seemneid, kuivatatud puuvilju. Hommikul on seda hea piima või jogurtiga serveerida, päeva jooksul niisama krõbistada. Valmib 20 minutiga Kalorsus 540 kcal/portsjon 1 sl oliiviõli 4 dl jämedaid kaerahelbeid 75 g võid 2 sl mett 0,5 dl pruuni suhkrut 75 g hakitud mandleid 50 g kuivatatud kirsse

1. Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel.
2. Lisa kaerahelbed ja kuumuta pruunikaks ja krõbedaks, u 5 min.
3. Vala küpsetuspaberile jahtuma.
4. Sulata samal pannil või, sega hulka mesi ja pruun suhkur. Kuumuta segades, kuni tekivad mullid.
5. Vala kaerahelbed pannile tagasi. Kuumuta segades veel 5 minutit.
6. Vala küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Jahtunult vala õhukindlasse nõusse, lisa hakitud mandlid ja jõhvikad. Võid panna ka pähkleid ja muid kuivatud puuvilju-marju. 

Mõnus kodune müsliretsept Foto: Freeimages.com

Samal teemal

17.09.2019
Vihmase sügispäeva maius: ahjusoe õuna-ploomikrõbedik teeb kõhule pai
27.10.2018
Tervislik ja maitsev! Valmista lihtne oa-šokolaadi kook!
04.10.2018
VIDEO | Pealt krõbe ja seest mahlane õunakrõbedik - nii valmis uues Nipiraamatus olev retsept