Naudi soojendavat glögi!Foto: Kristjan Lepp
Toiduuudised
9. detsember 2014, 06:19

RETSEPT | Isevalmistatud glögi

Glögi on mõnus soojendaja pimedal ja külmal õhtul. Seda ise valmistades väldid liigset magusust ning saad sellesse lisada just selliseid maitseid, mille järgi täna isu on.


Anne & Stiili köögitoimetaja Britt Paju jõhvikaglögiretsept:


700 ml kangemat jõhvikamahla
300 ml õunamahla
2 cm jupp ingverit, kooritud ja viilutatud
2 tähtaniisi
5 nelki
1 kaneelikoor
Vajadusel 2-3sl pruuni suhkrut
Soovi korral 1 vanillikaun
Serveerimiseks kuivatatud jõhvikaid, rosinaid ja mandleid

Vala koostisained potti ja keeda u 10 minutit. Lase mõni minut „tõmmata“ ning seejärel vala kuumakindlatesse klaasidesse. Lisa marjad ja mandlid ning soovi korral vala juurde ka sorts Cointreau’d, konjakit või tumedat rummi.

Vaata Britt Paju retsepte lisaks Lemmikretseptide FB-lehelt.