Toiduuudised

RETSEPT | Valmista kõigi lemmikut õunapommi!  

Pille Enden, Kodukiri, 14. september 2018 21:22
Foto: Freeimages.com
Sügisel ei saa me läbi õunteta! Valmista see klassikaline õunamagustoit, mis maitseb iga vanuses pereliikmele Õunapommid 4 tk Krõbedas tainakoorikus pehmeks küpsenud õunad on maitsvaimad soojalt, koos vanillikastme või -jäätisega. Valmistusaeg 20 min + 30 min külmkapis + 20–25 min ahjus Tainas: 3–3,5 dl nisujahu 1 dl kaerajahu 0,5 tl küpsetuspulbrit 3 sl suhkrut näpuotsaga soola 100 g võid 4 sl külma vett Täidis: 4 keskmist õuna 4 sl suhkrut 4 sl rosinaid kaneeli Määrimiseks muna Pealeraputamiseks pärlsuhkrut

Tee nii: 
1. Sega jahud, küpsetuspulber, suhkur ja sool.

2.  Näpi hulka tükeldatud külm või.

3. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks.

4. Pane tainas vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

5. Koori õunad ja eemalda südamikud, kuid nii et, ühest otsast jääb põhi kinni.

6. Sega suhkur, rosinad ja kaneel. Täida õunad seguga.

7. Rulli tainas ruuduks ja lõika neljaks.

8. Tõsta igale ruudule õun. Suru tainas õuna ümber. Määri pealt munaga ja puista peale pärlsuhkrut. Küpseta 200kraadises ahjus 20–25 min. 

Valmista maitsvaid õunapolle Foto: pixel2013, Pixabay

Samal teemal

26.08.2018
10 teistmoodi õunahoidist