Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
16. mai 2016, 11:25

Viis vähetuntud põhjust, miks kaaluseier jonnakalt ühe koha peal püsib (1)

Pead dieeti, teed trenni, kuid kaal ei taha ega taha väheneda? Võimalik, et seda põhjustab mõni väheteatud faktor, mis tegelikult mängib kaalulangetusel olulist rolli.

Veebiportaal Byrdie andmeil võib kaalu mitte langemisel olla mõni alljärgnevatest põhjustest, mida ei osata kahtlustadagi.

1. Sa leevendad oma stressi mitme tassi kohviga päevas. Stress aeglustab ainevahetust ja muudab kaalulangetamise võimatuks, samuti aeglustab kohvi organismi kalorikulutusprotsessi.

2. Sa sööd  käigu pealt. Sellisel viisil on ülesöömise oht väga suur, sest sa ei jälgi otseselt, mida ja kui palju  endale sisse ahmid. Oluline on söömiseks  aegav võtta.

3. Sa ei joo piisavalt vett. Vesi aitab ainevahetust korras hoida ning puhastada keha toksiinidest, mis ajavad veresuhkru taseme kõikuma.

4. Sa sööd pähkleid valesti. Ilmselt on paljud kuulnud, et pähklid on tervislik vahepala, kuid tegelikult ei tohigi neid niisama, otse pakist, süüa. Tegelikult peaks neid öösel soojas vees leotama ja alles siis sööma. Miks? Sellepärast, et siis on kehal neid kergem seedida.

5. Sa väldid igasuguseid rasvu. Tegelikult on heade rasvade tarbimine lausa kohustuslik, sest need aitavad rasvu põletada kuna kiirendavad ainevahetust, hoiavad veresuhkru taseme paigal ning tekitavad täiskõhutunde.