Korralikult pestes õnnestub tõenäoliselt neilt suurem osa taimekaitsevahendite jääke minema uhtuda, kirjutab portaal food52.com, jagades järgnevaid näpunäiteid.
* Veendu, et su käed on puhtad
Kui sa pesed mustade kätega puu- ja köögivilju, kannad sa neile üle oma kätel olevad bakterid. Sellepärast tuleks kõigepealt pesta põhjalikult oma käsi – vähemalt 20 sekundit seebi ja sooja veega.
* Loputa vilju jooksva vee all
Õunte-apelsinide jms pesemiseks ei tohiks kindlasti seepi või mõnda muud pesuainet kasutada. Loputa neid lihtsalt jooksva vee all, pühkides mustuse minema puhta harjaga. Ka enne koormist tuleks vilju kindlasti pesta, sest noaga läbi koore lõigates satuvad koorel olevad bakterid ja pestitsiidid paratamatult tema sisemusse.
*Kuivata puhta rätikuga
Pestud vili kuivata ära puhta köögirätikuga, see on nagu loputamine pärast nõudepesu.
Kommentaarid (0)