Foto: inspiredtaste.net
Toiduuudised
9. mai 2016, 09:53

Vürtsikad kartulipannkoogid

Kui külmkapist vaatab vastu tühjus ja poodi ei viitsi minna, aga kõht on tühi, siis võiks mõelda kartulipannkookidele. Vajad sisuliselt vaid kartuleid ja vürtse. Retsepti autor on Inspired Taste.

Vajad:

5-6 keskmist kartulit (u pool kilo)

1 tl soola

1 tl magusat paprikat

1/2 tl küüslaugupulbrid

1/2 tl kuivatatud tüümiani

2 sl oliiviõli

2 sl võid

1 sl hakitud murulauku (soovi korral)

Valmistamine:

Koori kartulid, seejärel riivi. Keera riivitud kartulid puhtasse nõuderätikusse ja pigista kausi või kraanikausi kohal nii kuivaks kui suudad. Mida kuivem riivsegu, seda krõbedamad pannkoogid hiljem saad. Pane "tühjakspigistatud" segu suurde puhtasse kaussi.

Aseta pann pliidile ja lase tal seal umbes minuti jooksul keskmisel kuumusel kuumeneda.

Vahepeal lisas kartulisegule sool, paprika, küüslauk ja tüümian ning sega hästi läbi.

Pane pannile 1 sl võid ja 1 sl oliiviõli. Lase võil sulada, seejärel lisa kartulisegu. Vajuta küpsetuslabidaga kartulisegu tasasemaks. Prae umbes 6 minutit, kuni kook on ühelt poolt kuldpruun.

Aseta panni peale leht küpsetuspaberit ja pööra panni ettevaatlikult ühe liigutusega nii, et pannkook kukub küpsetuspaberile.

Lisa pannile uus kogus võid ja oliiviõli. Lase võil sulada ning libista kartulisegu tagasi pannile, mõistagi nii, et praadimata pool on allpool. Vajuta küpsetuslabidaga tasasemaks ja küpseta ka alumine pool kuldpruuniks – umbes 4 minutit. Ära muretse, kui kook lagunema kipub – saad murenevad kohad tasaseks ja kokku vajutada.

Libista kook lõikelauale, lõika sektoriteks ja serveeri koos näputäie murulauguga.