Toiduuudised

Chorizo, tomati ja juustuga pitsad 

Toimetas Vidrik Võsoberg, 6. mai 2016, 10:05
Foto: delish.com
India lameleiva naani ja pestokastmega saab teha lihtsad ja kiired pitsad. Chorizo-vorst ja brokoli lisavad maitset ja tervislikkust. Retsepti allikas on delish.com

Koostisosad:

u 350 g brokolit

1,5 sl ekstra-virgin oliiviõli

120 g kuiva chorizot

3 šalottsibulat

noaotsatäis purustatud punase pipra helbeid

4 India lameleiva ehk naani latakat

1/3 tassi valmis pestokastet

1,5 tassi kirsstomateid

250 g Taleggio, Brie' või Camembert'i juustu

1/4 tassi riivitud Parmesani juustu

Valmistamine:

Kuumuta ahi 230 kraadini. Lõigu brokoli: väikeste õisikute küljes võiks olla kuni viiesentimeetrine õrn vars.

Kuumuta õli pannis pliidil keskmiselt kuumaks, lisa brokoli, chorizo, sibulad ja piprahelbed. Pruunista 5 minutit või kuni brokoli on õrnalt krõbe. Tõsta pann kõrvale ja lase jahtuda.

Aseta lameleivad küpsetuspaberile. Kata pestokastmega, jättes naani servadest paari sentimeetri jagu katmata. Pestole aseta pruunistatud brokolisegu, kirsstomatid ja väiksemaks rebitud Taleggio juust. Puista üle parmesaniga. Küpseta 15-18 minutit, kuni juustukoorik on kuldne ja krõbe.