Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
3. mai 2016, 12:10

Kolm hommikusöögireeglit, mis aitavad kaalu alandada

Üks parimaid viise juurutada tervislikke eluviise on alustada hommikusöögist – igahommikune tervislik hommikusöök paneb ainevahetuse korralikult tööle.

Samas ei maksa hommikusöögi ajal kõike suhu toppida, sest mõned toidud võivad jõupingutused üleliigsetest kilodest lahti saamisel nurjata, kirjutab Time ja toob välja kolm hommikusöögireeglit, millest on kaalu alandamisel kasu.

1. Söö kohe pärast ärkamist. Uuringud on näidanud, et hommikusöök 30 – 60 minutit pärast ärkamist paneb rasvad särinal põlema.

2. Tarbi valke. Hommikuks söödud kõrge valgusisaldusega road aitavad süüa vähem ning see väljendub lõpuks ka kaalunumbris. Valk suurendab nimelt küllastustunnet ja vähendab nälga, sest organismil kulub selle töötlemiseks kauem aega, ning aitab seega kaasa, et päeva jooksul sööb inimene vähem.

3. Söö banaani. Kõrge tärklisesisaldusega banaani söömine aitab samuti kõhul kauem täis püsida ja rohkem kaloreid põletada, sest see sunnib keha rasva energiat kasutama. Lisaks banaanile on teine selline hea toit kaerahelbed.