Koostisosad:
hikkoripuu laastud (Eestis asendatav lepalaastude, -ketaste või -okstega või suisa kevadlõikuse käigus tekkinud õunapuuokstega)
1 sl kuivatatud rosmariini
1 sl paprikat
1 sl pipart
1 sl kuivatatud küüslauguhelbeid
0,5 tl soola
umbes pooleteisekilone veise rinnatükk
odav punane vein
grillkaste
hamburgerisaiad
hapukurgid
kaunistuseks värskeid rosmariinioksi
Valmistamine:
Leota puulaaste vähemalt 30 minutit vees. Tee grillahjule tuli alla. Kasuta söebriketti, kuna see kestab kauem kui tavalised söed, ning sedakorda kestab toiduvalmistamine kauem.
Sega kokku rosmariin ja järgmised neli maitseainet, hõõru veiselihatükile.
Nõruta puulaastud ja aseta sütele. Pane liha restile ja kata grill kaanega. Hoolitse, et suitsu väljalaskeava oleks avatud. Küpseta, liha aeg-ajalt pöörates ning vajadusel sütt või suitsutamislaaste lisades, kuni tundub küps.
See tunne on mõistagi petlik. Kalla lihale ärakuivamise pidurdamiseks punast veini ja lase sel veel madalas kuumuses suitsu sees veinis haududa. Sellise lihakamaka küpsekssaamiseks võib kuluda üle tunni või enamgi. Kui tunned, et liha kipub veinist hoolimata väljast mustaks kõrbema, kuid seest on ilmselgelt veel toores, siis võta see grillilt maha ja mässi edasiseks küpsetamiseks fooliumisse. Siis on suitsutamislaastude lisamine ka juba ebavajalik.
Valmis saanud liha lõika viiludeks, serveeri grillkastme, burgerisaiade ja hapukurkidega. Kaunista rosmariiniokstega.
Kommentaarid (0)