Foto: Gambrinus
Toiduuudised
21. aprill 2016, 09:03

GAMBRINUS MAITSEB: Delirious (2)

Keskmisest maitserikkamate humalarüübete testimisele pühendunud Gambrinuse õllepäevik maitses imperial IPA-t Delirious.

Delirious (Sori, Eesti), pdl 0,33 l, alc 8,1% vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "League of Hops Series Delirious means a wildly excited state of mind. Getting wildly excited, we added a massive amount of dry hops into this Imperial IPA. Seriously dry hopped with amazing hops like Citra, Mosaic and Simcoe. Like all great IPA’s, this is best enjoyed fresh. IBU 87".

Väike lihtne pudel, Sori uue kujundusega silt seekord kollakasroheline. Sentimeetrine valge vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid jätab tugeva vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus: kirkalt kuldoranž. 

Aroom ... oh, see lubab paljut! Raskelt puuviljane, mõrkjas-magusakas, mango ja papaia segune, troopiline ja päikeseloojanguna ilumeeli paitav.

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on soe, sametine, puuviljane, tulvil kuivatatud virsikuid, mangomehu, kirbevõitu tatramett ja kergelt ülekuumutatud karamelli.

Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja mehisemaks, kuivapoolseks ja vürtsikaks. Justkui oleks keset kuldsetes toonides helkivaid siidkleite nähtavale ilmunud husaar, mõek ja kannused kilisemas ja võietud vuntsid kikkis. Teeseldud kiljatused ja näo ette löödud lehvikud mängivad tõrksust, kuid kõnelevad kuumavast lähenemisootusest. 

Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, vahane ja täidlane. Mesilasvaha ja kanarbikumesi, suir ja pihlakanaps. Merevaigust kõrvarõngad mõjuvad õiges valguses ja raamistus vägagi maitsekalt. Mõistagi koos hillitsetud naeratuse ja sumeda häälega. Igatahes, daamid ja kavalerid, siin on teie pokaalid!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Topelt-IPA-de puuviljase otsa oivaline esindaja. Tungivalt soovitatav. Gambrinus nokib siia juurde Bleu d'Auvergne juustu ja on marurahul.