Foto: Jonny Valiant / delish.com
Toiduuudised
15. aprill 2016, 12:31

Vürtsikas grillribi St. Louis' moodi

Selleks nädalavahetuseks ei lubata just kuigi mõnusat õuesolemise ja grillimise ilma, aga raudset meest ega naist see ju ei sega. Nii on hea, kui saad kõledast tuulest ja külmast õllepudelist jäätuvaid käsi soojendada üles näiteks head kuuma ja vürtsikat ribitükki käes hoides. Retsepti autor on delish.com.

Koostisosad:

3/4 tassi pruuni suhkrut

2 sl paprikat

1 sl tšillipulbrit

1 tl küüslaugupulbrit

1/2 tl sibulapulbrit

soola

pipart

u 2,2 kg liharikkamaid ribisid

1/4 tassi Dijoni sinepit

1/2 tassi õunamahla

3/4 tassi ketšupit

2 sl siidriäädikat (või veiniäädikat – toim)

1 sl Worcesteri kastet

Valmistamine:

Kuumuta ahi umbes 135 kraadini. Sega kausis suhkur, paprika, tšilli, küüslaugu- ja sibulapulber, 1 sl soola ja 2 tl pipart.

Aseta ribid ahjuplaadile üleskeeratud servadega küpsetuspaberile. Mätsi sinepiga ja seejärel raputa peale umbes 3/4 eelnevalt valmistatud vürtsisegust. Kalla küpsetuspaberile õunamahl, kata tihedalt fooliumiga ja küpseta ahjus, kuni liha on õrn ning tuleb kergesti kondilt lahti – 2,5-3 tundi.

Vahepeal sega keskmises kausis kokku ketšup, äädikas, Worcesteri kaste ja ülejäänud 1/2 tassi vürtsisegu. Umbes pool saadavast segust pane väiksema anumaga kõrvale.

Kümme minutit enne ribide valmimist ahjus aja grill keskmiselt kuumaks. Grilli ribisid, neid aeg-ajalt ketšupiseguga pintseldades ja pöörates, kuni nad hakkavad kergelt söestuma – 5-6 minutit.

Lõika ribid tükkideks ja serveeri koos ülejäänud ketšupikastmega, mida saab kasutada dippimiseks.