Vürtsikas grillribi St. Louis' moodi
Koostisosad:
3/4 tassi pruuni suhkrut
2 sl paprikat
1 sl tšillipulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
1/2 tl sibulapulbrit
soola
pipart
u 2,2 kg liharikkamaid ribisid
1/4 tassi Dijoni sinepit
1/2 tassi õunamahla
3/4 tassi ketšupit
2 sl siidriäädikat (või veiniäädikat – toim)
1 sl Worcesteri kastet
Valmistamine:
Kuumuta ahi umbes 135 kraadini. Sega kausis suhkur, paprika, tšilli, küüslaugu- ja sibulapulber, 1 sl soola ja 2 tl pipart.
Aseta ribid ahjuplaadile üleskeeratud servadega küpsetuspaberile. Mätsi sinepiga ja seejärel raputa peale umbes 3/4 eelnevalt valmistatud vürtsisegust. Kalla küpsetuspaberile õunamahl, kata tihedalt fooliumiga ja küpseta ahjus, kuni liha on õrn ning tuleb kergesti kondilt lahti – 2,5-3 tundi.
Vahepeal sega keskmises kausis kokku ketšup, äädikas, Worcesteri kaste ja ülejäänud 1/2 tassi vürtsisegu. Umbes pool saadavast segust pane väiksema anumaga kõrvale.
Kümme minutit enne ribide valmimist ahjus aja grill keskmiselt kuumaks. Grilli ribisid, neid aeg-ajalt ketšupiseguga pintseldades ja pöörates, kuni nad hakkavad kergelt söestuma – 5-6 minutit.
Lõika ribid tükkideks ja serveeri koos ülejäänud ketšupikastmega, mida saab kasutada dippimiseks.
Kommentaarid (0)