Foto: Delish.com
Toiduuudised
14. aprill 2016, 11:39

Lõhutud lasanje

"Hommikul herkulaa, lõunaks lasanje, õhtul õlu. Ja nii see igapäev käib," laulab ansambel Koer. Delish.com jagab üht kena retsepti just lasanje valmistamiseks. Roa täispikk nimi on "Lahtivõetud lasanje herneste ja ürdiricottaga". Maakeeli võib aga ilmselt öelda lihtsalt "Lõhutud lasanje".  

Koostisosad: u 450 g lasanjet, soola, ekstra-neitsioliiviõli, kaks hakitud küüslauguküünt, 1 tass kuubikuteks lõigatud sibulat, tass kanapuljongit, u 450 g herneid (värskeid või külmutatud), 0,5 tassi hakitud peterselli, 1,5 tassi värskelt riivitud Pecorino Romano juustu (ilmselt võib selle kõva ja soolase Itaalia juustu asendada ka mõne analoogse siin rohkem kättesaadavaga), 1,5 tassi täispiima-ricottat, 0,5 tassi piparmündilehti, värskeltjahvatatud pipart.

Pane suur pott veega keema ja lisa heldelt soola. Aseta lasanjetahvlid suletavasse kilekotti, pane kott köögirätikule ja rulli lasanje taignarulliga õrnalt katki (tükid võivad olla erineva suurusega). Keeda pasta juhendi abil al dente. Pane kõrvale üks tassitäis keeduvett.

Vahepeal pane suur pann pliidile keskmisele kuumusele. Pane pannile 2 tl oliiviõli, küüslauk ja sibul ning prae kuni sibul on pehme, umbes 5 minutit. Kalla pannile kanapuljong ja maitsesta 0,5 tl soolaga. Aja keema ja lase sel madalal kuumusel 5 minutit podiseda. Lisa herned ja sega, kuni need on piisavalt kuumad.

Lisa keedetud lasanje, petersell ja 1 tass riivitud juustu ning sega kuni pasta on kenasti kaetud. Kui lasanje on kuiv, siis lisa sorts keeduvett.  

Tõsta toit suurele taldrikule. Lisa suured lusikatäied ricottat, kõige peale läheb värske piparmünt, värskelt jahvatatud must pipar, ülejäänud riivjuust ja tilk oliiviõli. Serveeri kohe.