Võileivagrilli-omlett ehk panomlett (panini press omelette).Foto: lifehacker.com
Toiduuudised
12. aprill 2016, 11:59

OMLETT VÕILEIVAGRILLIGA: miks mitte?

Omlett on maitsev ja kui sul on olemas võileivagrill (või isegi vahvlimasin), siis saad kasutada seda kiire ning kerge omleti tegemiseks, õpetab lifehacker.com.

Pane võileivagrill sooja ning pintselda sellele toiduõli, et omlett kinni ei jääks. Kui grill on mõnusalt kuum, siis vala omletisegu (munale võid lisada näiteks vorstikuubikuid) grillile. Oluline on alustada valamist sealt, kus on võileivagrilli ülemise ja alumise poole ühenduskoht. Ära vala kogu grilli alumist pinda munasegu täis, sest sel on vaja ruumi laialivalgumiseks. Eemalda üle ääre trügivad munatilgad, sulge grill ettevaatlikult ja küpseta omlett valmis. Kui see on valminud, siis veereta omlett grillilt taldrikule.

Kui tahad omletile näiteks juustutäidist, siis raputa juustu omletile siis, kui see on grillil ja kuum. Omletti grillilt taldrikule rullides mattub juust selle sisse ja sulab mõnusaks täiteks.

Kuigi see ei näe üldse välja nagu traditsiooniline omlett, on maitsev tulemus saavutatav kiiresti ja köögis minimaalset segadust korraldades. Ka on seda märksa lihtsam taldrikule saada kui tavaliselt pannilt.