PAVLOVI REFLEKS HAKKAB TÖÖLE: vinge grillburger sinihallitusjuustu ja sibulaga (4)
Koostisosad
Pool keskmist punast sibulat, 2 tl palsamiäädikat, koššersoola (mittejuutidele sobib ka tavaline), pipart, u 750 g lahjemat veisehakkliha, u 100 g sinihallitusjuustu, 4 hamburgerisaia, lehtsalatit, tomatit, praetud peekoniviile.
Valmistamine
* Sega ühes anumas kokku (viilutatud) sibul, äädikas, 1/4 tl soola ja pipart. Tõsta kõrvale marineeruma.
* Aja grill parasjagu kuumaks ehk tasemele medium-high. Vormi hakkliha õrnalt neljaks palliks (ära liiga palju mätsi, see võib lõppeda kõva ja kuiva kotletiga). Vajuta pallid lapikumaks, umbes paari sentimeetri laiusteks kotlettideks. Maitsesta kokku 1/2 tl soola ja pipraga.
* Pane kotletid grillile ja küpseta, kuni need veel kergesti aluselt eemalduvad – 3-4 minutit. Pööra ümber ja küpseta soovitud küpsusastmeni, keskmiseni veel 3-4 min. Kaks minutit enne grillimise lõpetamist kata kotletid sinihallitusjuustuga, pane grillile kaas peale ja küpseta juust pehmeks.
* Kui on soovi, võid ka burgerisaiu enne burgerite kokkupanekut kergelt grillil röstida. Seejärel aseta kotletid saiadele, kata palsamiäädikas marineeritud sibula, salati, tomati ja peekoniribadega. Seejärel igale burgerile tipmine sai peale ja ongi valmis.
Kommentaarid