Foto: Steve Giralt / delish.com
Toiduuudised
6. aprill 2016, 17:30

PAVLOVI REFLEKS HAKKAB TÖÖLE: vinge grillburger sinihallitusjuustu ja sibulaga (4)

Delish.com on naistele mõeldud rubriigis ära toonud sellise vinge hamburgeriretsepti, mis nii tegemiseks (arvestades koostisosi) kui manustamiseks võiks sobida pigem ühele teravaid elamusi armastavale meesterahvale. Kuigi retsept on koguste poolest ette nähtud hoopis neljale. Sobib hästi ka näiteks nädalavahetusel kiiresti täistuure võtva grillimishooaja esimeseks projektiks. Kui oled unustanud või ei tea, mis on pealkirjas mainitud Pavlovi refleks, siis seda saad lugeda siit

Koostisosad

Pool keskmist punast sibulat, 2 tl palsamiäädikat, koššersoola (mittejuutidele sobib ka tavaline), pipart, u 750 g lahjemat veisehakkliha, u 100 g sinihallitusjuustu, 4 hamburgerisaia, lehtsalatit, tomatit, praetud peekoniviile.

Valmistamine

* Sega ühes anumas kokku (viilutatud) sibul, äädikas, 1/4 tl soola ja pipart. Tõsta kõrvale marineeruma.

* Aja grill parasjagu kuumaks ehk tasemele medium-high. Vormi hakkliha õrnalt neljaks palliks (ära liiga palju mätsi, see võib lõppeda kõva ja kuiva kotletiga). Vajuta pallid lapikumaks, umbes paari sentimeetri laiusteks kotlettideks. Maitsesta kokku 1/2 tl soola ja pipraga.

* Pane kotletid grillile ja küpseta, kuni need veel kergesti aluselt eemalduvad – 3-4 minutit. Pööra ümber ja küpseta soovitud küpsusastmeni, keskmiseni veel 3-4 min. Kaks minutit enne grillimise lõpetamist kata kotletid sinihallitusjuustuga, pane grillile kaas peale ja küpseta juust pehmeks.

* Kui on soovi, võid ka burgerisaiu enne burgerite kokkupanekut kergelt grillil röstida. Seejärel aseta kotletid saiadele, kata palsamiäädikas marineeritud sibula, salati, tomati ja peekoniribadega. Seejärel igale burgerile tipmine sai peale ja ongi valmis.