Vürtsikad krevetisabad: Et sabad saaksid praadides ilusa värvi, tasub neile lisada ka natuke paprikapulbrit.Foto: Arno Saar
Toiduuudised
2. aprill 2016, 06:00

Proovi erinevaid karpe-krevette: liigne kuumus muudab mereannid puiseks

Supermarketite kalaletid on viimase aasta-paariga märksa mitmekesisemaks ja põnevamaks muutunud. Kuidas merekultuuriaasta ka kodusel toidulaual kajastuda võiks, õpetab restorani Lusikas peakokk Alo Stamm.

Supermarketite kalaletid on viimase aasta-paariga märksa mitmekesisemaks ja põnevamaks muutunud. Kuidas merekultuuriaasta ka kodusel toidulaual kajastuda võiks, õpetab restorani Lusikas peakokk Alo Stamm.

Värskeid sinimerekarpe ostes tuleks kindlasti nende säilivusaega vaadata. Kui "kõlblik kuni" saabub juba samal päeval, soovitab Alo Stamm need parem poodi jätta.

Võrk karpidega peaks asuma jää peal ja ostes tuleks paluda müüjat, et ta paneks kotti koos karpidega ka jääd. "Ostes peavad värsked sinimerekarbid olema kindlasti kinnised. Aga kui karbid ära keeta, siis ei tohi kinniseid süüa," rõhutab Alo.

Edasi lugemiseks: