KEVADISELT KERGE SALAT: «Lõhe on Norrast, ka peet võiks mõtted Skandinaavia poole viia. Aasia­päraselt marineeritud muna võiks sobida kokku tuunikalaga, aga sama hästi võib mõlemas salatis hoopis liha kasutada,» selgitab pilkupüüdva salati sünnilugu restorani Trühvel peakokk Silver Teeäär. Kollane kastmetups on tehtud sinepi ja soolaga maitsestatud crème fraiche’ist.Foto: Arno Saar
Toiduuudised
26. märts 2016, 06:00

Taaskasutus toidulaual: saada pühademunad teisele ringile (6)

Selle asemel, et koksimisest üle jäänud silmailu lihtsalt ära koorida ja kiiresti salati või kotleti sisse sokutada, võib munad ära marineerida ja neid siis mitu kuud hiljemgi süüa. Või miks mitte hoopis täidetud mune valmistada. Pühadele kohaselt värvilisi.

Selle asemel, et koksimisest üle jäänud silmailu lihtsalt ära koorida ja kiiresti salati või kotleti sisse sokutada, võib munad ära marineerida ja neid siis mitu kuud hiljemgi süüa. Või miks mitte hoopis täidetud mune valmistada. Pühadele kohaselt värvilisi.

Lisaks kõikvõimalikele salatitele ja munamääretele võiks keedetud mune marineerida, soovitab restorani Trühvel peakokk Silver Teeäär. "Ideaalis tähendaks see poolpehmeks keedetud mune," märgib ta.

Idee soja-seesami munad purki panna sai Silver oma õelt, kes on viimased seitse aastat Aasias rännanud. "Aga miks ei võiks sama asja teha ka Eesti või Skandinaavia moodi ehk peedimahla ja äädikaga," mõtles mees ja järgmiseks otsiski mahlapressi välja.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99