VIIRUSELE VALU: «Enamikku eestlase tavapäraseid suppe annab küüslaugu, ingveri või tšilliga tervislikumaks tuunida,» ütleb supi-buffet’ Tempo peakokk Toomas Ojavere.Foto: Tiina Kõrtsini
Kersti Eero 19. märts 2016 06:00
 "Jutt kanasupi grippi ennetavast toimest on müüt. Viirustega võitlevad ikka vürtsid, mitte liha," ütleb Karepa ravimtaimeaia perenaine Katrin Luke. Seevastu toitumisnõustaja Henri Ruul kinnitab, et broileris sisalduval karnosiinil on põletikku vähendav toime.

 "Jutt kanasupi grippi ennetavast toimest on müüt. Viirustega võitlevad ikka vürtsid, mitte liha," ütleb Karepa ravimtaimeaia perenaine Katrin Luke. Seevastu toitumisnõustaja Henri Ruul kinnitab, et broileris sisalduval karnosiinil on põletikku vähendav toime.

"Kanasupp on tõepoolest üks tuntud gripi ja külmetuse leevendaja. Kusjuures seda kinnitab ka teadus. Esiteks varustab kanasupp organismi vedeliku ja kasulike elektrolüütidega.

Broileri, samuti kalkuni kasutegur aga seisneb karnosiini sisalduses, millel on organismis põletikku vähendav toime," räägib toitumisnõustaja Henri Ruul.

Edasi lugemiseks: