Toiduuudised

Supiga viiruste vastu: pane kõvasti ürte, tšillit, ingverit ja küüslauku 

Kersti Eero, 19. märts 2016, 06:00
VIIRUSELE VALU: «Enamikku eestlase tavapäraseid suppe annab küüslaugu, ingveri või tšilliga tervislikumaks tuunida,» ütleb supi-buffet’ Tempo peakokk Toomas Ojavere.Foto: Tiina Kõrtsini

 "Jutt kanasupi grippi ennetavast toimest on müüt. Viirustega võitlevad ikka vürtsid, mitte liha," ütleb Karepa ravimtaimeaia perenaine Katrin Luke. Seevastu toitumisnõustaja Henri Ruul kinnitab, et broileris sisalduval karnosiinil on põletikku vähendav toime.

"Kanasupp on tõepoolest üks tuntud gripi ja külmetuse leevendaja. Kusjuures seda kinnitab ka teadus. Esiteks varustab kanasupp organismi vedeliku ja kasulike elektrolüütidega.

Broileri, samuti kalkuni kasutegur aga seisneb karnosiini sisalduses, millel on organismis põletikku vähendav toime," räägib toitumisnõustaja Henri Ruul.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

11. veebruar 2017, 11:11
RETSEPTIIDEE: üllata sõpru vürtsika ja tervisliku kanaroaga
1. märts 2016, 15:05
Keeda ise: supp, mis tapab gripi juba eos
15. veebruar 2016, 13:47
Mida teha, kui oled grippi haigestunud?
6. veebruar 2016, 06:00
Hernesupp: purgisupp valmib kümme korda kiiremini kui ise keetes