Esmaspäeval tähistab maailm Prantsuse gurmeepäeva (1)
Eestis pakuvad prantsuspärast õhtusööki 13 restorani. Tallinnas saab rahvusvahelise kokkade žürii poolt heaks kiidetud menüüd proovida restoranides Bordoo, Le Château, Frenchy, Lusikas, Masha, MEKK, Neikid Resto ja Senso. Pärnus ootab prantsuspärane õhtusöök villa Ammendes ja Hedoni spaas, Tartus Chez Andrès, Haapsalus Bergfeldtis, samuti Keila-Joa lossis.
Neile, kes aga sõna otseses mõttes kodust lahkumata ülemaailmsel Prantsuse gurmeepäeval osaleda tahavad, soovitab restorani Le Château peakokk Ivo Amur küpsetada prantslaste ühe lihtsa, kuid samas maitsva lahtise piruka. “Maitsev ei pea alati olema keeruline ja palju aega nõudev,” julgustab Amur pirukategu ette võtmast.
Vaata täpsemalt www.ambafrance-ee.org
Peekoni-juustu quiche
Tainas: 200 g nisujahu, 100 g võid, 0,5 tl soola, 50 ml sooja vett.
Täidis: 100 g peekonit, 6 muna, 350 ml 10%list rõõska koort, 100 g riivitud juustu, soola, pipart, muskaati.
Valmistamine: Sega omavahel jahu, sool, sulatatud või ja soe vesi ühtlaseks massiks. Seejärel rulli tainas vastavalt vormile või suru see kätega vormi põhjale ja äärtele. Pane umbes 20 minutiks külmkappi.
Samal ajal lõika peekon ribadeks või kuubikuteks ja pruunista pannil, liigne rasv nõruta ära. Klopi munad rõõsa koorega lahti ning vahusta kergelt. Maitsesta soola, pipra ja vähekese muskaadiga. Viimasena lisa segule riivitud juust ja peekon. Sega kõik kergelt läbi ja vala külmkapis olnud vormi. Küpsetada 200kraadises ahjus umbes 40 minutit. Enne lahtilõikamist lase 15 minutit jahtuda.
Allikas: Le Château peakokk Ivo Amur
Kommentaarid