Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
16. märts 2016, 13:40

Kas õunaäädikast on kaalu langetamisel tolku? (8)

Miranda Kerr lisab oma salatitesse pidevalt õunaäädikat, et saleda püsida. Megan Fox joob seda organismi puhastamiseks veega. Kas õunaäädikas aitab kaalu langetada?

„Ei. Õunaäädikat ei tohiks kasutada kaalulangetamiseks," lausus New Yorgi toitumisspetsialist Jaclyn London portaalile Prevention.

Õunaäädika toime on tema sõnul vähe uuritud.

Levinuim teooria õunaäädika kohta ütleb küll, et õunaäädikas ergutab seedesüsteemi ning aitab tekkida täiskõhutundel, kuid läbiviidud uuringud selle kohta ei ole vettpidavad.

Kui õunaäädikas motiveerib kedagi rohkem salateid sööma, võib seda teha – madala kalorsusega õunaäädikas lisab salatile mõnusa maitsenüansi. Lisaks on see kasulik tänu ohtratele antioksüdantidele. Ka sisaldab õunaäädikas vajalikke toitaineid nagu beetakaroteen, kaltsium ja kaalium. Õunaäädika mikroobidevastaste omaduste tõttu võib see mõjuda ka nahale hästi. Antioksüdandid kaitsevad naharakke kahjuliku UV-kiirguse eest. „Seega õunaäädikas pole tervisele kahjulik, kuid ei tasu loota, et selle toel üleliigsed kilod võluväel kaovad," lausub London.