Doktoritöö: söö mureta linnuliha – bakterid hävivad kuumtöötlemisel.Foto: PantherMedia / Scanpix
Maarius Suviste 14. märts 2016 06:00
Soovitus: kasutage koduköögis kaht lõikelauda – üks liha ja teine köögiviljade jaoks.

Soovitus: kasutage koduköögis kaht lõikelauda – üks liha ja teine köögiviljade jaoks.

Viimastel päevadel palju kõneainet tekitanud doktoritöö tõi välja, et aastaid tagasi tehtud uuringute järgi leiti Eesti müügilettidelt bakteritega saastunud toorest linnuliha. Doktoritöö autori kinnitusel ei pea tarbijad linnuliha söömist vältima, sest need bakterid hävivad kergesti kuumtöötlemisel.

Hiljuti maaülikoolis kaitstud doktoritöö jaoks tehtud uuringud näitasid, et Eestis toodetud ja siia imporditud linnuliha osutus saastunuks bakteritega Campylobacter spp. ja L. monocytogenes.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

Kommentaarid  (5)

antib 14. märts 2016 16:38
Kas kuumutamine eemaldab ja antibiootikumide jäägid?
V. 14. märts 2016 12:39
PARANDUS - V. / 12:36, 14. märts 2016
Kui me vaatame imelikult otsa peredele, kus 8-aastast last imetab ema oma rinnaga, siis miks me oleme harjunud sellise vaatega, kus suur habemega mees endal tissupiima näost sisse kallab?
Kõik kommentaarid

SISUTURUNDUS