Toiduuudised

Doktoritöö: söö mureta linnuliha – bakterid hävivad kuumtöötlemisel (5)

Maarius Suviste, 14. märts 2016, 06:00
Doktoritöö: söö mureta linnuliha – bakterid hävivad kuumtöötlemisel.Foto: PantherMedia / Scanpix

Soovitus: kasutage koduköögis kaht lõikelauda – üks liha ja teine köögiviljade jaoks.

Viimastel päevadel palju kõneainet tekitanud doktoritöö tõi välja, et aastaid tagasi tehtud uuringute järgi leiti Eesti müügilettidelt bakteritega saastunud toorest linnuliha. Doktoritöö autori kinnitusel ei pea tarbijad linnuliha söömist vältima, sest need bakterid hävivad kergesti kuumtöötlemisel.

Hiljuti maaülikoolis kaitstud doktoritöö jaoks tehtud uuringud näitasid, et Eestis toodetud ja siia imporditud linnuliha osutus saastunuks bakteritega Campylobacter spp. ja L. monocytogenes.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

17. veebruar 2017, 10:50
Kui palju kofeiini on tervisele ohutu?
14. märts 2016, 13:32
Igapäevased asjad, mis ohustavad su tervist, kui sa neid puudutad
8. veebruar 2016, 11:50
Hädas kolesterooliga? Muuda menüüd!
5. detsember 2015, 06:00
Kanamaitselised kiirnuudlid: kes küll ütleks, kuidas maitseb kana