Doktoritöö: söö mureta linnuliha – bakterid hävivad kuumtöötlemisel.Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
14. märts 2016, 06:00

Doktoritöö: söö mureta linnuliha – bakterid hävivad kuumtöötlemisel (5)

Soovitus: kasutage koduköögis kaht lõikelauda – üks liha ja teine köögiviljade jaoks.

Soovitus: kasutage koduköögis kaht lõikelauda – üks liha ja teine köögiviljade jaoks.

Viimastel päevadel palju kõneainet tekitanud doktoritöö tõi välja, et aastaid tagasi tehtud uuringute järgi leiti Eesti müügilettidelt bakteritega saastunud toorest linnuliha. Doktoritöö autori kinnitusel ei pea tarbijad linnuliha söömist vältima, sest need bakterid hävivad kergesti kuumtöötlemisel.

Hiljuti maaülikoolis kaitstud doktoritöö jaoks tehtud uuringud näitasid, et Eestis toodetud ja siia imporditud linnuliha osutus saastunuks bakteritega Campylobacter spp. ja L. monocytogenes.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99