Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
11. märts 2016, 14:06

Levinud vürts, mida tarvitades õnnestub hulgaliselt kilosid kaotada (20)

Üks tähtsamaid asju, mida peaksid tegema, kui soovid kaalust alla võtta, on parandada ainevahetust ning kiirendada seedesüsteemi toimimist.

Õnneks on see lihtne ning selleks ei pea muutma toitumisharjumusi. Piisab, kui sa lisad oma igapäevastele roogadele kindlaid vürtse, kirjutab Healthy Life Tricks.

Hiljaaegu Iraanis läbi viidud uuringus jaotati 88 ülekaalulist või rasvunud naist kahte rühma. Kolme kuu jooksul käisid mõlema grupi naised toitumisnõustamisel ning langetasid oma päevaste kalorite hulka 500 võrra. Ühele rühmale naistest anti igapäevaselt jogruti hulka segatuna ka kolm grammi ehk veidi vähem kui teelusikatäis köömnepulbrit. Teised sõid jogrutit ilma köömnepulbrita.

Pärast kolme kuud olid köömnepulbrit igapäevaselt tarvitanud naised kaotanud 1,5 kilo kehakaalust rohkem kui köömnepulbrit mitte tarbinud ehk neil õnnestus kaotada üle 7 kilo samal ajal, kui teised kaotasid kaalu veidi üle viie kilo. Muljetavaldav oli ka tõik, et köömnepulbrit tarbinud grupi liikmetel oli keha rasvasisalduse protsent vähenenud 14,64%, teistel oli see langus 4,91%. See tähendab, et köömnetel on omadus ka rasvad kiiremini põlema panna.

Lisaks paranes köömneid tarvitanute tervis – neil langes ka halva kolesterooli näit lausa 10 pügala võrra.

See tähendab, et köömen on suurepärane vürts, võitlemaks rasvumise ja südamehaiguste vastu. Paljude muude heade asjade kõrval kiirendab see ka seedimist. Seega – lisa mõned köömned iga päev oma lemmikjogurtile või pudrule ning peagi märkad, kuidas su kaal nagu nõiaväel langeb.